Tävlingsprogram

Svenska Golfförbundet utfärdar en skarp rekommendation till golfklubbarna om att folkhälsan, och däri golfens ansvar att motverka smittspridningen, ska stå i fokus. SGF och Folkhälsomyndighetens allmänna råd var under våren att skjuta upp all tävlingsverksamhet. Givetvis en rekommendation som Koberg GK följde. Den 29 maj kom Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för idrottstävlingar och från den 13 juni hävdes reserestriktionerna inom Sverige. Baserat på detta har SGF uppdaterat riktlinjerna för Golfsverige och givit grönt ljus för tävlingsverksamhet från och med 1 juli, med vissa restriktioner för att minska smittspridningen som anges i de tillfälliga tävlingsvillkoren. Läs mer om vad som gäller för olika typer av tävlingar i flikarna för klubb- och distriktstävlingar respektive förbundstävlingar på golf.se. Alla klubbtävlingar under april, maj och juni var inställda p.g.a. Covid-19 Västergötlands Golfförbunds styrelse beslutade att allt seriespel och Ladies Tour Deltävlingarna 1, 2 och 3 under april, maj och juni var inställda. Juniortävlingar SGF Teen Tour Future 16 maj SGF Tour First Omg 1,2 och 3 Samtliga angivna tävlingar var inställda.